In English

Musses klubbhus

Mickey Mouse Clubhouse (2006 – 2014)
Logo
© Disney

Musses klubbhus är en datoranimerad tv-serie för de minsta barnen. Programmen kan sägas vara både pedagogiska och interaktiva – de unga tittarna uppmanas att själva hjälpa till när Musse Pigg och hans vänner ger sig ut på olika uppdrag.

I Sverige introducerades Musses klubbhus på våren 2006 i Disney Channel.

Säsong 1 (2006 – 2007)

Avsnitten presenteras här i produktionsordning, under första säsongen samma som SVTs sändningsordning.

1. Herdeflickan Kajsa (Daisy Bo-Peep)
Kajsa har tappat bort nio får och ett lamm som hon har lovat att passa. Musse tar Långben till hjälp och sätter genast igång att leta. Kalle går sin egen väg och tänker hitta alla djuren på egen hand. Men när han inte lyckas försöker han fuska, bl.a. genom att klä ut Pluto till får.
På DVD i Musses klubbhus: De vilda siffrorna
På SVT2 den 24 augusti 2008, 15 februari 2009 och 19 juli 2009
Regi: Rob LaDuca
Manus: Bobs Gannaway, Leslie Valdes

2. En överraskning åt Mimmi (A Surprise for Minnie)
Eftersom Musse har glömt att köpa present till Mimmi gör han själv ett kort till henne på Alla hjärtans dag. Sen tar Musse och Kalle bilen till Musseparken där Mimmi och Kajsa väntar. På vägen dit dyker det upp ett par mindre problem: Bilen får punktering och vid entrén står Svarte Petter och vill ha betalt – i kronblad – för att släppa in Musse och Kalle i blomsterträdgården.
På DVD i Musses klubbhus: En överraskning åt Mimmi
På SVT2 den 31 augusti 2008
Regi: Sherie Pollack
Manus: Leslie Valdes

3. Långbens fågel (Goofy’s Bird)
Långben har av misstag tagit med sig ett fågelägg från skogen. Ägget kläcks, och ut kommer en liten röd fågelunge som snarast måste återlämnas till sin mamma.
På DVD i Musses klubbhus: Musse räddar jultomten
På DVD i Playhouse Disney Favoriter
På SVT2 den 7 september 2008
Regi: Rob LaDuca
Manus: Bobs Gannaway, Leslie Valdes

4. Kalles stora ballongtävling (Donald’s Big Balloon Race)
Det är dags för den årliga kappflygningen med varmluftsballong. Tidigare tävlingar har vunnits av Musse, Mimmi, Kajsa, Långben och Pluto, men aldrig av Kalle Anka. Därför vore det inte mer än rättvist om Kalle fick chansen att vinna i år. Med Musse som andrepilot ger sig Kalle iväg. Kalle ser ut att leda loppet, men Svarte Petter har också bestämt sig för att vinna – och han drar sig inte för att fuska!
På SVT2 den 14 september 2008
Regi: Sherie Pollack
Manus: Leslie Valdes, Catherine Lieuwen

5. Plutos boll (Pluto’s Ball)
Musse och Pluto går ut för att leka apport med Plutos bästa super-duper studsboll. Långben vill också vara med, men han råkar kasta bollen så illa att den studsar långt ut i naturen. Musse och Pluto följer efter, först i Musses flygplan, sen till fots och på en miniscooter. Just som Musse ska plocka upp bollen slår Kalle Anka iväg den med sin golfklubba och så är jakten i full gång igen...
På SVT2 den 21 september 2008
Regi: Rob LaDuca, Howy Parkins
Manus: Leslie Valdes, Ashley Mendoza

6. Kalle och bönstjälken (Donald and the Beanstalk)
Kalle Anka har gjort en dum bytesaffär som han ångrar. Han har nämligen gett kycklingen Bobo till jätten i utbyte mot fem magiska bönor. När Kalle kastar bort bönorna gror de, och upp växer en jättelik bönstjälk. Den når faktiskt ända upp bland molnen där jätten bor. Kalle, Musse och Långben klättrar uppför bönstjälken. Nu gäller det att hämta tillbaka Bobo innan jätten vaknar...
På SVT2 den 28 september 2008
Regi: Sherie Pollack
Manus: Leslie Valdes, Catherine Lieuwen

7. Musses fisketur (Mickey Goes Fishing)
Musse ska passa Långbens katt Pettersson medan Långben är bortrest på safari. Problemet är att katten bara äter stora röda kladdfiskar, och kartongen där de skulle ha funnits är tom. Enligt Ludwig von Anka är stora röda kladdfiskar mycket sällsynta och finns bara i Stjärnsjön. Eftersom katten börjar bli hungrig har Musse inget val. Han måste åka och fiska i Stjärnsjön där det är Svarte Petter som sköter båtuthyrningen...
På DVD i Musses klubbhus: Musses stora vattenplask
På SVT2 den 5 oktober 2008
Regi: Rob LaDuca
Manus: Leslie Valdes, Ashley Mendoza

8. Långben på Mars (Goofy on Mars)
Långben åker till Mars där hans raket går sönder och lämnar honom skeppsbruten. Musse, Mimmi, Kalle och Kajsa organiserar en räddningsexpedition.
På DVD i Små Einsteins: Rymdracet
På SVT2 den 12 oktober 2008
Regi: Sherie Pollack, Howy Parkins
Manus: Leslie Valdes

9. Grodprinsen Kalle (Donald the Frog Prince)
Kalle Anka blir förvandlad till en groda när han av misstag dricker en trolldryck som Ludwig von Anka har uppfunnit. Det enda som kan bryta förtrollningen är en kyss av den vackra prinsessan Kajsa. Hon sitter fången i ett högt torn som vaktas av Svarte Petter. När Musse så småningom lyckats befria Kajsa vägrar hon kyssa grodan. Hon tror nämligen inte på att grodan i själva verket är Kalle Anka...
På DVD i Musses klubbhus: Musses sagobok
På SVT2 den 19 oktober 2008
Regi: Rob LaDuca
Manus: Ashley Mendoza

10. Mimmis födelsedag (Minnie’s Birthday)
Mimmi fyller år och alla hennes vänner förbereder en överraskningsfest. De tänker baka en tårta och sätta upp ballonger. Nu gäller det bara att uppehålla Mimmi så att hon inte kommer för tidigt till klubbhuset, innan alla förberedelser är klara.
På DVD i Kul med party (bilaga till tidningen Playhouse Disney nr 4/2008)
På DVD i Musses klubbhus: Jag ♥ Mimmi
På SVT2 den 26 oktober 2008
Regi: Sherie Pollack
Manus: Leslie Valdes, Catherine Lieuwen

11. Kajsas dans (Daisy’s Dance)
Kajsa har hittat på en ny dans som hon tänker ställa upp med i Musseteaterns talangjakt. Tävlingen ska strax börja, så det är brått att åka till scenen. Våra vänner ger sig av i bil, men försenas av ett antal hinder på vägen. Då kommer Kajsas dans väl till pass. Varje gång ett hinder dyker upp kan det enkelt undanröjas eller passeras med hjälp av Kajsas danssteg!
På DVD i Musses klubbhus: Musses stora konsert
På SVT2 den 2 november 2008
Regi: Rob LaDuca
Manus: Ashley Mendoza, Leslie Valdes

12. Musses trick (Mickey’s Treat)
Svarte Petter har bjudit in Musse och hans vänner till maskerad i Halloweentornet. Men de måste hinna fram till festen innan det blir fullmåne, för då stängs grindarna till tornet. Det blir inte lätt, för vägen blockeras först av enorma gräddkolor(!) och lite längre fram ligger en mörk skog...
På DVD i Musses klubbhus: Musses höstfest
På SVT2 den 9 november 2008
Regi: Sherie Pollack
Manus: Leslie Valdes, Ashley Mendoza

13. Musse leker kurragömma (Mickey Go Seek)
Musse och Kalle leker kurragömma, något som Kalle är väldigt duktig på. Kalle gömmer sig och Musse ska försöka hitta honom. Av bara farten får Mimmi hjälp att hitta sin kakburk, Långben att hitta sina galoscher och Kajsa att hitta sina trumpinnar.
På DVD i Musses klubbhus: Musse räddar jultomten
På SVT2 den 16 november 2008
Regi: Rob LaDuca
Manus: Ashley Mendoza, Leslie Valdes

14. Pluto är bäst (Pluto’s Best)
Pluto tävlar mot Svarte Petters hund Buster i fem olika grenar: Jonglering, dra kärra, häcklöpning, hundkonster och simning. Varje vunnen gren ger en guldstjärna i protokollet, och den som får flest stjärnor vinner hela tävlingen.
På SVT2 den 23 november 2008
Regi: Sherie Pollack, Howy Parkins
Manus: Ashley Mendoza

15. Musse på skattjakt (Mickey’s Treasure Hunt)
Musse läser från ett pappersark som Pluto har hittat: ”Fem steg till att hitta en undangömd skatt.” Knappt har Musse hunnit läsa färdigt förrän Långben, Mimmi, Kalle och Kajsa står i dörren. De vill också vara med på skattjakt! Musse, Mimmi och Kajsa väljer att följa instruktionerna till punkt och pricka. Kalle och Långben letar däremot mera planlöst på egen hand. Så småningom hittar Musse, Mimmi och Kajsa ett kryss mitt i Musseparkens labyrint. Med Plutos hjälp börjar de gräva, och där finns mycket riktigt en skattkista. Då dyker Långben och Kalle upp. De har grävt sig fram till skatten underifrån!
På SVT2 den 30 november 2008
Regi: Rob LaDuca, Howy Parkins
Manus: Ashley Mendoza, Christopher Simmons

16. Himmelska Kajsa (Daisy in the Sky)
Ludwig von Anka delar ut gratis ballonger till alla sina vänner och Kajsa vill gärna bli fotograferad med alla ballongerna. Tyvärr blir det lite för många ballonger, så Kajsa stiger till väders. Mimmi och Pluto följer också med upp när de försöker rädda Kajsa.
På DVD i Mina vänner Tiger & Nalle Puh: Superdeckarnas julfilm
På SVT2 den 7 december 2008
Regi: Sherie Pollack
Manus: Leslie Valdes, Jeff Borkin

17. Mimmi Rödluvan (Minnie Red Riding Hood)
Mimmi lagar en portion ”mimmistronesoppa” till Långben som är ute och tältar och har blivit förkyld. Musse och Mimmi går för att överlämna soppan, men på vägen träffar de Petter som är väldigt förtjust i soppa och gärna vill smaka. Han försöker allehanda knep för att komma över den goda soppan...
På DVD i Musses klubbhus: Musses sagobok
På SVT2 den 14 december 2008
Regi: Rob LaDuca
Manus: Leslie Valdes, Rosemary Contreras

18. Pluto sitter valp-vakt (Pluto’s Puppy-Sitting Adventure)
Klarabella ska gå och få manikyr på klövarna. Under tiden lämnar hon sin valp Bella hos Musse och Pluto. Musse får även en lista på saker som ska göras. Först ska Bella leka apport. Sen ska hon badas, matas och sova. Pluto tycker att det är väldigt spännande, men blir så småningom lite avundsjuk när han får mindre uppmärksamhet än valpen.
På DVD i Mina vänner Tiger & Nalle Puh: Superdeckarnas skattjakt
På SVT2 den 21 december 2008
Regi: Sherie Pollack
Manus: Leslie Valdes, Christopher Simmons

19. Den store Långben (Goofy the Great)
Långben håller på att öva in ett antal trolleritricks till sin stora magishow. Hans största problem är att han har så svårt att minnas den rätta trollformeln...
På DVD i Musses klubbhus: Musses höstfest
På SVT2 den 28 december 2008
Regi: Rob LaDuca
Manus: Ashley Mendoza

20. Kalle på lejonjakt (Donald’s Lost Lion)
Kalle har tappat bort sitt älskade kramdjur, lejonet Leo. Med Musses hjälp letar Kalle på alla ställen han besökt tidigare under dagen. Så småningom hittar våra vänner visserligen ett borttappat kramdjur, men inte Leo utan Svarte Petters apa Kjell. Då hörs ett svagt rytande. När Musse och Kalle följer efter ljudet leder det till Petter som har hittat Kalles lejon.
På SVT2 den 4 januari 2009
Regi: Sherie Pollack
Manus: Ashley Mendoza

21. Musse räddar jultomten (Mickey Saves Santa)
Tomtemor kommer för att be Musse och hans vänner om hjälp. Tomtefar har nämligen kört fast med sitt rensläp i snön på Pepparkaksberget.
På DVD i Musses klubbhus: Musse räddar jultomten
På SVT2 den 11 januari och 14 juni 2009
Regi: Rob LaDuca
Manus: Leslie Valdes

22. Doktor Kajsa (Doctor Daisy, M.D.)
Kajsa älskar att leka doktor och vill gärna få ett märke som bevis på sina kunskaper. Hon får genomgå ett praktiskt prov som går ut på att bota fyra låtsaspatienter. Pluto har fått en sticka i tassen, Mimmi har magknip, Kalles armar har somnat och slutligen väntar en mystisk patient med gula utslag över hela kroppen.
På DVD i Musses klubbhus: Musses höstfest
På SVT2 den 18 januari och 21 juni 2009
Regi: Sherie Pollack, Victor Cook
Manus: Leslie Valdes, Jeff Borkin

23. Musses färgäventyr (Mickey’s Color Adventure)
Plötsligt tappar klubbhuset och dess omgivningar alla sina färger och världen framträder i svartvitt. Musse kallar in en riktig expert för att lösa krisen – professor Ludwig von Anka. Professorn förklarar att för att få färgerna tillbaka måste man samla in prov på var och en av regnbågens sex färger och mata in dem i regnbågsfärgsmaskinen...
På DVD i Musses klubbhus: Musses färgglada äventyr
På SVT2 den 25 januari och 28 juni 2009
Regi: Sherie Pollack, Victor Cook
Manus: Ashley Mendoza, Bobs Gannaway

24. Slumrande Mimmi (Sleeping Minnie)
Mimmi har av misstag plockat en av Klarabellas rosor. Det är en sömnros som gör så att den som plockar rosen kommer att sova i 100 år. Det enda som kan väcka Mimmi är tonerna från en gyllene harpa som finns i en labyrint. För att få tag på harpan måste man vara både smart och stark. Musse ger sig av för att hämta harpan, och på vägen ansluter även Kalle och Långben...
På DVD i Musses klubbhus: Musses sagobok
På SVT2 den 1 februari och 5 juli 2009
Regi: Rob LaDuca
Manus: Ashley Mendoza

25. Kalles hicka (Donald’s Hiccups)
Musse och hans vänner ska uppträda i Klarabellas tv-show. Tyvärr har Kalle fått en besvärlig hicka. Och vad värre är – den är smittsam!
På DVD i Musses klubbhus: Musses stora klubbhusjakt
På SVT2 den 8 februari och 12 juli 2009
Regi: Sherie Pollack, Victor Cook
Manus: Leslie Valdes

26. Långbens minizoo (Goofy’s Petting Zoo)
Långben har somnat på jobbet som skötare på ett minizoo och alla djuren har rymt. Dagens uppdrag är således att hitta och fånga in djuren: åtta kor, tio grisar och en elefant.
På DVD i Små Einsteins: Djurpatrullen
På DVD i Musses klubbhus: Musses & Kalles bondgård
På SVTB den 8 januari och 17 juni 2012
Regi: Rob LaDuca
Manus: Leslie Valdes, Ashley Mendoza, Jeff Borkin

27. Musses stora klubbhusjakt (Mickey’s Great Clubhouse Hunt)
Förlängt avsnitt, c:a 47 minuter
Svarte Petter är avundsjuk för att han inte har blivit bjuden till Musses påskfest. Så Petter lurar Musse att gå och hämta tårta. Sen dyker Petter upp förklädd till Musse. Men när Petter ska säga de magiska orden för att öppna klubbhuset går det inte så bra. Han uttalar orden fel, vilket får till följd att klubbhuset delar sig i flera bitar som flyger bort och sprids med vinden. När Musse kommer tillbaka måste han försöka hitta alla delarna till klubbhuset och sätta ihop dem igen, annars kan det ju inte bli någon påskfest!
På DVD i Musses klubbhus: Musses stora klubbhusjakt
Regi: Rob LaDuca, Howy Parkins, Victor Cook
Manus: Ashley Mendoza

Säsong 2 (2008 – 2010)

28. Partydans med Långben (Fancy Dancin’ Goofy)
Det ska bli fest med dans i klubbhuset och Långben ska gå på festen med Klarabella. Fast det finns några mindre problem: Långben har ingen slips, hans skor luktar illa och han kan inte dansa!
På DVD i Musses klubbhus: En överraskning åt Mimmi
På SVT2 den 22 februari och 26 juli 2009
Regi: Vic Cook, Donovan Cook
Manus: Kelly Ward, Ashley Mendoza

29. Musses medhjälpare (Mickey’s Handy Helpers)
Musses klubbhus är fullt av hjälpande händer som alltid finns till hands när något behöver göras. Men plötsligt slutar de fungera. Dessutom hörs ett mystiskt pipande ljud från klubbhusets inre. Musse, Mimmi, Långben och Pluto tar sig ner i källaren under klubbhuset för att försöka laga maskineriet.
På DVD i Händige Manny: En hjälpande hand
På SVT2 den 1 mars och 2 augusti 2009
Regi: Sherie Pollack
Manus: Mark Seidenberg

30. Långben bygger ett fågelhus (Goofy the Home Maker)
Långben ska bygga en holk till lilla fågel Röd och hans mamma. Först försöker Långben bygga den av spelkort, sen av sugrör, innan han till slut hittar ett byggnadsmaterial som är tillräckligt starkt att stå emot luftdraget från Svarte Petters många blåsiga fritidsaktiviteter.
På DVD i Musses klubbhus: Musses & Kalles bondgård
På SVT2 den 8 mars och 9 augusti 2009
Regi: Vic Cook, Donovan Cook
Manus: Mark Seidenberg

31. Långben som baby (Goofy Baby)
Långben ställer upp som frivillig när Ludwig von Ankas nya tidsmaskin ska testas. Men något går snett och Långben kommer ut ur maskinen som baby. Dagens uppdrag är att passa lille Långben medan Ludwig lagar tidsmaskinen så att Långben kan bli vuxen igen.
På SVT2 den 15 mars och 16 augusti 2009
Regi: Sherie Pollack
Manus: Ashley Mendoza

32. Mimmis picknick (Minnie’s Picnic)
Mimmi förbereder en picknick till invigningen av den nya rastplatsen i Musseparken. Fast platsen verkar illa vald – den är så blåsig att filtarna flyger iväg. Dessutom snubblar Långben och spiller ut en hel dunk bål. Det enda alternativet tycks vara att ställa in picknicken, men då visar det sig att Musse har en överraskning i beredskap...
På DVD i Musses klubbhus: Mimmis rosett-butik
På SVT2 den 4 december 2011
Regi: Sherie Pollack
Manus: Kelly Ward

33. Musses överraskning (Mickey’s Big Surprise)
Musse har förberett en stor överraskning till sina vänner, men först måste vännerna hjälpas åt att lösa fem kluriga problem: En rebus, rita prick-till-prick, hoppa på numrerade plattor, lägga ett pussel och öppna en skattkista.
På DVD i Musses klubbhus: De vilda siffrorna
På SVTB den 15 januari och 24 juni 2012
Regi: Donovan Cook
Manus: Mark Seidenberg

34. Mimmis mysterium (Minnie’s Mystery)
Mimmi har bakat ett helt dussin blåbärsmuffins till sina vänner, men nu finns bara fem muffins kvar. Vem kan ha ätit resten? Och vem har ätit av Kajsas äpplen? Musse, Mimmi och Kajsa följer ett spår av tomma kakformar och äppelskruttar och hittar... Piff och Puff! Inte kan väl de små ekorrarna ha ätit allt detta? Samtidigt går Långben runt och letar efter något som han har blivit av med...
På SVT2 den 29 mars 2009
Regi: Sherie Pollack
Manus: Ashley Mendoza

35. Kajsa och husdjuren (Daisy’s Pet Project)
Det ska bli husdjursparad i Musseparken. Musse tycker synd om Kajsa som är den enda av hans vänner som inte har något eget husdjur. Kalle, Långben och Mimmi hjälps åt att skaffa husdjur till Kajsa. Hon får inte mindre än tre stycken: En elefantunge, en giraff och en kanin.
På DVD i Händige Manny: Djur på rymmen
På SVT2 den 19 april 2009
Regi: Donovan Cook
Manus: Ashley Mendoza

36. Långben tränar (Goofy in Training)
Musse och Pluto hjälper den alltid lika klumpige Långben att komma i form inför en svår hinderbana. För att få medalj gäller det sen för Långben att hoppa över en jättelik hög gummiankor, åka slalom på skidor och slutligen krypa över, under och genom jätten Willies lunch.
På SVT2 den 22 mars 2009
Regi: Vic Cook, Donovan Cook
Manus: Nicole Dubuc, Don Gillies

37. Musse och de vilda siffrorna (Mickey’s Round Up)
Professor Ludwig von Anka har beställt en låda siffror som ska komma med posten. Eftersom professorn har annat att göra lovar Musse att ta emot leveransen. När Långben ska bära in paketet råkar han snubbla så att locket faller av lådan, och alla tio siffrorna rymmer. Utrustade med cowboyhattar och lasso sätter Musse och hans vänner genast igång med att försöka fånga in de vilda siffrorna.
På DVD i Musses klubbhus: De vilda siffrorna
På SVT2 den 10 maj 2009
Regi: Sherie Pollack
Manus: Mark Seidenberg

38. Musses storbandskonsert (Mickey’s Big Band Concert)
Idag ska det bli polkafestival i Musseparken med dansande elefanter på stora scenen. Musse och hans vänner har lovat att spela, men när gänget börjar repetera visar det sig att instrumenten är både trasiga och ostämda...
På DVD i Musses klubbhus: Musses stora konsert
På SVT2 den 10 januari och 13 juni 2010
Regi: Donovan Cook, Vic Cook
Manus: Don Gillies

39. Kalle får paket (Donald’s Special Delivery)
Posten har kommit med paket och vykort till alla vännerna – alla utom Kalle Anka som blir väldigt ledsen över att han inte fick någon post. För att trösta Kalle sätter Musse och de andra genast igång med att göra iordning ett specialpaket till Kalle.
På DVD i Musses klubbhus: En överraskning åt Mimmi
På SVT2 den 12 april 2009
Regi: Sherie Pollack
Manus: Brian Swenlin

40. Långbens hatt (Goofy’s Hat)
Långben har tappat sin hatt, och det är extra förargligt eftersom det är just idag som Ludwig von Anka ska ta ett gruppfoto av hela gänget. När Långben och hans vänner ger sig ut för att leta blir de stoppade av Svarte Petter som gärna vill sälja en ny hatt. Tyvärr har Petters hattar varken rätt form eller storlek, så hoppet står till att hatten ska finnas kvar på något av de ställen som Långben besökt tidigare under dagen.
På SVT2 den 5 april 2009
Regi: Donovan Cook, Vic Cook
Manus: Kevin D. Campbell

41. Klarabellas klubbhus-tivoli (Clarabelle’s Clubhouse Carnival)
Musse och hans vänner ordnar ett tivoli till förmån för Klarabellas hungriga höns. När Musse drar i överraskningsspaken växer ett antal tivolinöjen upp ur marken. Alla besökarna måste sen betala med majskorn för att utnyttja de olika attraktionerna. I villervallan råkar några hönor aktivera Ludwig von Ankas korvgrillningsmaskin på full styrka. En värmestråle träffar majsen – som blir popcorn! Som tur är visar det sig att hönorna tycker minst lika mycket om popcorn som om vanlig majs!
På DVD i Musses klubbhus: Detektiv Mimmi
På SVT2 den 26 april 2009
Regi: Sherie Pollack
Manus: Don Gillies

42. Musse och Mimmi på djungelsafari (Mickey and Minnie’s Jungle Safari)
Musse och Mimmi ger sig ut på safari för att ta ett foto av den sällsynta hula-hibiskusen. Det är en blomma som bara finns i ett exemplar, och som dessutom bara blommar en enda dag på året. Blomman finns vid ett vattenfall i djungeln. För att komma dit måste våra vänner först ta en flodtur i Svarte Petters båt och sen promenera längs en regnbågsfärgad stig. Naturligtvis dyker det upp en del problem och hinder på vägen, men den här gången underlättas expeditionen av att Tingest fungerar som karta.
På SVT2 den 3 maj 2009
Regi: Donovan Cook
Manus: Kevin D. Campbell

43. Musses jättejobb (Mickey’s Big Job)
Jätten Willie ska gå och hälsa på sin mamma. Medan han är borta behöver han hjälp att sköta gården. Musse och hans vänner ställer naturligtvis gärna upp. Willie har satt upp en lapp med vad som ska göras på dörren. Först ska sovrummet städas, sen ska blomman vattnas och till sist ska hönsen matas. Allt är förstås i jätteformat på Willies gård, så de normalt enkla arbetsuppgifterna blir ett helt företag...
På DVD i Musses klubbhus: Musses tuff-tuff-tåg
På DVD i Händige Manny: Mannys filmkväll
På SVT2 den 17 maj 2009
Regi: Donovan Cook
Manus: Don Gillies

44. Musses komet (Mickey’s Comet)
I kväll kommer Musses komet att synas på himlen, något som bara händer en gång vart tionde år. Tyvärr är det för molnigt för att se kometen i teleskopet på klubbhusets tak. Men ingen fara – Ludwig von Anka har lovat att sätta upp ett portabelt teleskop på en plats långt från klubbhuset där sikten är klar. Problemet är bara att Musse har glömt att fråga om vägen dit. Så nu gäller det att hitta professorn och hans teleskop. Musse, Mimmi, Kalle och Kajsa ger sig ut för att leta. De får god hjälp av Pluto, jätten Willie, Långben och inte minst av Piff och Puff.
På DVD i Musses klubbhus: Musses resa till Mars
På SVT2 den 24 maj 2009 och 23 maj 2010
Regi: Sherie Pollack
Manus: Don Gillies

45. Musse tältar (Mickey’s Camp Out)
I dag är det klubbhusets tältmästerskap då alla ska försöka ta klubbhusets tältmärke. Musse tycker det är jättekul att ta märken. För att få märket behöver man bara sätta upp sitt tält och fånga lite kladdfisk. Alla packar in sig i Musses nya husbil och åker till lägerplatsen vid Cirkelsjön. Med viss svårighet lyckas våra vänner resa tälten, och sen är det dags att fånga kladdfisk. Men då visar det sig att sjön är helt tom på fisk...
På SVT2 den 24 januari och 27 juni 2010
Regi: Sherie Pollack, Broni Likomanov
Manus: Kevin D. Campbell

46. Musses konstutställning (Mickey’s Art Show)
Alla Musses vänner jobbar för fullt med att skapa konst till den kommande utställningen i klubbhuset. T.o.m. Pluto målar en tavla, men Långben har svårt att få inspiration. Själv tror han att han saknar talang. I Musses sällskap går Långben runt till de andra konstnärerna för att studera deras teknik. Till slut hittar han sin egen stil, och på utställningen är det Långbens konst som blir allra mest beundrad.
På DVD i Musses klubbhus: Musses färgglada äventyr
På SVT2 den 31 maj 2009 och 30 maj 2010
Regi: Sherie Pollack, Broni Likomanov
Manus: Don Gillies

47. Musse och det förtrollade ägget (Mickey and the Enchanted Egg)
Musse läser en saga om en trollkarl och hans förtrollade ägg. I sagan bor Trollkarls-Petter i ett slott där han vårdar ett stort lila ägg som en baby. Petter råkar stöta till vaggan så att ägget rullar ut på vägen intill där Kalle Anka och Långben tar hand om det. Sen är resten av sidorna i boken tomma, så Musse vet inte hur sagan fortsätter. Då dyker Kalle och Långben upp, och de har ägget med sig. Ägget kläcks och en liten drakbaby kommer ut. Plötsligt har sagan blivit verklighet! Nu måste Musse och hans vänner hjälpa den lilla draken hem till Trollkarls-Petter så att sagan kan få ett lyckligt slut. Petter har dock inte märkt att ägget saknas, utan tror att Musse, Kalle och Långben är ute efter att stjäla det...
På SVT2 den 11 december 2011
Regi: Sherie Pollack, Broni Likomanov
Manus: Ashley Mendoza

48. Pluto’s bubbelbad (Pluto’s Bubble Bath)
Pluto har varit ute och lekt i en lerpöl, så nu är det brått att bada honom innan Klarabella och hennes hund Bella kommer på besök. Med Långbens och Kajsas hjälp tappar Musse upp ett härligt skumbad till sin hund. Pluto och Musse börjar leka med badbubblorna. Innan de vet ordet av är båda två instängda i var sin bubbla som förs bort av vinden...
På DVD i Musses klubbhus: Musses stora vattenplask
På SVT2 den 18 december 2011
Regi: Donovan Cook
Manus: Kevin D. Campbell

49. En Långben, flera Långbenar (Goofy Goes Goofy)
Ludwig von Anka har ställt till en förfärlig röra med sina kemiska experiment i Musses kök. Professorn har uppfunnit en kemikalie som kan fördubbla saker. T.ex. kan man vattna en blomma med en enda droppe och få två blommor. När Långben kommer på besök råkar han halka i de utspillda kemikalierna, vilket får till följd att han mångdubblas. Plötsligt finns det sex likadana ”Långbenar”. Professor von Anka tycker inte att det är någon större skada skedd. Så småningom kommer effekten att avta, och då smälter alla Långbenarna samman till en. Men det finns en hake – när det händer måste alla exemplaren befinna sig på samma ställe, annars kan det gå illa...
På DVD i Musses klubbhus: Musses i Underlandet
På SVT2 den 14 februari och 18 juli 2010
Regi: Sherie Pollack, Broni Likomanov
Manus: Mark Seidenberg

50. Rymdkapten Kalle (Space Captain Donald)
Kajsa, Långben, Mimmi och Kalle tävlar om vem som kan studsa Plutos boll högst. Det är Mimmis tur, och hon studsar bollen så högt att den far ända ut i rymden och landar på månen. Hela gänget tar plats i klubbhusets raket och åker för att hämta bollen. På månen har mångubbarna Petter, Piff och Puff tagit hand om bollen, och de vill inte lämna tillbaka den om de inte får något annat lika roligt att leka med...
På DVD i Musses klubbhus: Musses resa till Mars
På SVT2 den 21 februari och 25 juli 2010
Regi: Donovan Cook
Manus: Kevin D. Campbell

51. Kajsa – den hemliga agenten (Secret Spy Daisy)
Kajsas armband blinkar och en videoskärm fälls ut. Det är Ludwig von Anka som anropar för att ge Kajsa hennes första uppdrag som hemlig agent. Det handlar om att skydda Klarabellas kakrecept som Svarte Petter (även känd som ”Katten”) gärna vill lägga vantarna på. Kajsa tar fram en hemlig spionkarta som visar snabbaste vägen till Klarabellas bageri. Sen sätter hon sig i bilen tillsammans med Musse, Mimmi och Pluto. Med Petter tätt i hälarna går färden till Klarabella och hennes hemliga recept...
På DVD i Musses klubbhus: Detektiv Mimmi
På SVT2 den 28 februari och 1 augusti 2010
Regi: Broni Likomanov, Sherie Pollack
Manus: Ashley Mendoza

52. Musses knasiga dag (Mickey’s Silly Problem)
När Pluto springer efter sin boll råkar han komma åt knasspaken så att den fastnar i sitt allra knasigaste läge. Genast börjar de mest märkliga och oväntade saker hända i klubbhuset. Gummiankor flyger omkring i fallskärm, Pluto ger ifrån sig olika djurläten och Musse kan bara prata på rim. Och det är bara början. Spaken måste tas loss, men hur?
På SVT2 den 7 mars och 8 augusti 2010
Regi: Donovan Cook
Manus: Mark Seidenberg

53. Mimmis regnbåge (Minnie’s Rainbow)
Mimmi tittar ut genom fönstret och får se en vacker regnbåge utanför klubbhuset. Enligt sagan ska det finnas en kruka guld där regnbågen slutar. Musse och hans vänner följer regnbågen för att försöka hitta slutet, och därmed också guldkrukan. Fast guldet vaktas av en pyssling – Petter Pyssling närmare bestämt. Han gör sitt bästa för att sabotera våra vänners expedition, och hindra dem från att komma åt skatten...
På DVD i Musses klubbhus: Musses färgglada äventyr
På SVT2 den 14 mars och 15 augusti 2010
Regi: Broni Likomanov
Manus: Kevin D. Campbell

54. Petters strand-luau (Beach Blanket Luau)
En värmebölja gör det nästan olidligt hett i klubbhuset. Därför ser Musse och hans vänner fram emot Petters strandfest vid Stjärnsjön. Det ska bli en äkta hawaiiansk luau. Innan festen kan börja måste stranden städas, den svalaste platsen hittas och parasollet lagas. Sen vill Kalle gärna surfa på vågorna, men det är ju inte så lätt när sjön ligger spegelblank och inte minsta krusning syns på vattenytan...
På DVD i Musses klubbhus: Musses stora vattenplask
På SVT2 den 21 mars och 22 augusti 2010
Regi: Donovan Cook
Manus: Don Gillies

55. Plutos kompis (Pluto’s Playmate)
Musse hittar en levande säl i klubbhusets badrum. Han heter Saltis, och det är Kalle och Långben som har tagit dit honom. Avsikten är att lära Saltis göra konster så att han kan uppträda på cirkus. Tyvärr kan han ännu så länge bara en enda ”konst” – skvätta vatten, och det duger ju inte som cirkusnummer. Med Plutos, Kajsas och Mimmis hjälp sätter Kalle och Långben igång med att träna sälen. Inom kort kan han rulla runt, spela på tutor och jonglera med bollar. Med det numret gör Saltis stor succé i Musseparkens cirkusföreställning!
På SVT2 den 4 april 2010
Regi: Broni Likomanov
Manus: Ashley Mendoza

56. Sir Lång-se-lot (Sir Goofs-a-Lot)
Långben önskar att han var en riktig riddare, en önskan som slår in när han på Musses förslag drar i överraskningsspaken. Av drottning Klarabella får riddar Långben sitt uppdrag. Han ska gå ut i kungariket och hämta tre saker: Ett silversvärd, en skinande sköld och en sidenfana. Musse och Pluto hjälper förstås gärna till, och på vägen möter de trubaduren Kalle Anka...
På SVT2 den 28 mars och 29 augusti 2010
Regi: Donovan Cook
Manus: Don Gillies

57. Musses tack-så-mycket-dag (Mickey’s Thanks a Bunch Day)
Idag firar Musse och hans vänner ”tack-så-mycket-dagen”. Hela gänget ska äta en god middag och vara tacksamma för allt som gör dem glada. En som inte alls är glad är Mimmi. Hon hade tänkt bjuda på en läcker sallad, men det växer alldeles för dåligt i köksträdgården. Som på beställning dyker Ludwig von Anka upp med en lösning på problemet. Han har en mirakelgödning som får det att växa så det knakar. Faktiskt växer det lite för bra. Inom någon minut dignar Mimmis köksträdgård av frukt och grönsaker i jätteformat. Där finns apelsiner och äpplen med flera meters omkrets, och ärter stora som bowlingklot. Inte ens med Svarte Petters hjälp går all maten åt. Det behövs någon med mycket större aptit, men vem?
På SVT2 den 11 april 2010
Regi: Broni Likomanov
Manus: Mark Seidenberg

58. Kompisgänget (The Friendship Team)
Det är kompisdagen och Musse tänker bjuda på stort party i klubbhuset. Dagen till ära har Mimmi och Kajsa tillverkat partyhattar som de har målat i alla regnbågens färger. Nu ska våra vänner bara hämta hattarna som står på tork i klubbhusets ateljé. Men någon har tagit hattarna. Mimmi klär om till detektiv och Kajsa till hemlig spion, sen hoppas Musse, Pluto och flickorna att hitta hattarna genom att följa spåret av glitter och färg som tjuven har lämnat efter sig...
På DVD i Musses klubbhus: Detektiv Mimmi
På SVT2 den 18 april 2010
Regi: Donovan Cook
Manus: Ashley Mendoza

59. Långben och apan Coco (Goofy’s Coconutty Monkey)
Långben har med sig en liten apa till klubbhuset. Hon heter Coco, är galen i kokosnötter och vill gärna bjuda hela gänget på kokosnötsparty. Det är bara ett litet problem: Långben och Coco har inte lyckats hitta några kokosnötter! Musse förklarar att kokosnötter bara växer i djungeln, och att man måste åka dit för att plocka dem. Efter en kort biltur är Musse och Långben på plats i djungeln, men där upptäcker de till sin förvåning att alla kokospalmerna är helt länsade på frukt. På marken syns två små rader fotspår som antyder att tjuvar har varit i farten...
På DVD i Musses klubbhus: Jakten på Mussekristallen
På SVT2 den 25 april 2010
Regi: Broni Likomanov
Manus: Kevin D. Campbell

60. Räddningshunden Pluto (Pluto to the Rescue)
Nödtelefonen ringer i klubbhuset. Det är Långben och Kalle som sitter fast i kylan uppe på Mistelberget. Utan att tänka sig för har de nämligen byggt en jättelik snögubbe som är så stor att den blockerar vägen hem. Mimmi lagar några koppar varm choklad, sen åker Musse och Pluto för att rädda sina vänner...
På SVT2 den 2 maj 2010
Regi: Donovan Cook
Manus: Ashley Mendoza

61. Klarabellas klubbhusmuuu-sikal (Clarabelle’s Clubhouse Mooo-sical)
Klarabella har satt upp en musikal baserad på barnkammarrim ur Gåsmors Sagor. Hönorna i kören har dessvärre tappat rösten, så större delen av föreställningen måste genomföras med solosång av Klarabella. Musse och hans vänner hjälper till genom att agera ut handlingen i de olika visorna på Musseteaterns scen.
På DVD i Musses klubbhus: Musses stora konsert
På SVT2 den 9 maj 2010
Regi: Broni Likomanov
Manus: Mark Seidenberg

62. Musses Mars-meddelande (Mickey’s Message from Mars) [Svensk titel felskriven ”Musses Mars Mars- meddelande”]
Ludwig von Anka har upptäckt något märkligt i klubbhusets teleskop – ljussignaler från planeten Mars. Musse skruvar upp förstoringen och ser till sin förvåning att den som skickar signalerna liknar honom själv på pricken. Med muskefixarens hjälp lyckas Ludwig avkoda meddelandet. Det lyder ”Kom och hjälp mig!”. Musse, Kajsa, Pluto och Långben tar nödropet på största allvar. De tar plats i Musses raket och åker till Mars där Mars-Musse och hans hund Pluto från Pluto väntar. Mars-Musse behöver mycket riktigt hjälp. Han har grävt ner en skatt som behövs till den kommande månfestivalen, men minns inte var. Med lite detektivarbete lyckas besökarna från Jorden hitta skatten som visar sig bestå av varm korv, eller som det heter på Mars – Yum Blatz!
På DVD i Musses klubbhus: Musses resa till Mars
På SVT2 den 16 maj 2010
Regi: Donovan Cook
Manus: Don Gillies

63. Kalles ankor (Donald’s Ducks)
En flock ankor har kommit på besök. De fryser och vill gärna ha hjälp att hitta en varm och skön strand där de kan övervintra. Det första problemet är att en av ankorna är en liten unge som ännu inte kan flyga. Sen visar det sig plötsligt att hälften av ankorna saknas. Men allt går att lösa, och till slut bär det av till stranden och värmen. Musse och Kalle tar plats i Musses flygplan och visar vägen!
På DVD i Musses klubbhus: Musses stora vattenplask
På SVT2 den 17 januari och 20 juni 2010
Regi: Broni Likomanov
Manus: Ashley Mendoza

64. Mimmi och Surr-Surr (Minnie’s Bee Story)
Mimmi kommer till klubbhuset i sällskap med biet Surr-Surr. En stark vind har blåst bort honom från hans solros i Musseparkens blomsterträdgård, och nu behöver han hjälp att hitta hem igen. Utanför klubbhuset har Kajsa och Kalle dukat till picknick. Kalle börjar fäkta efter biet som finner det säkrast att fly fältet. Efter Mimmis förklaring förstår Kalle att det var fel att vifta bort biet, men det är för sent. Hur ska våra vänner nu hitta Surr-Surr? Man kan förstås lyssna efter hans surrande, men det finns mycket annat i klubbhusets omgivningar som låter förvillande likt ett bi...
På DVD i Musses klubbhus: Mimmis rosett-butik
På SVT2 den 31 januari och 4 juli 2010
Regi: Donovan Cook
Manus: Kevin D. Campbell

65. Långbens superönskan (Goofy’s Super Wish)
Långbens högsta önskan är att bli en superhjälte, något som Musse tror ska gå att ordna med hjälp av några muskeredskap. Långben får en badhanduk som mantel, sen går han ut för att prova sina superkrafter: flygning, snabbhet och superstyrka. För att fira att Långben har fått superkrafter vill Klarabella gärna bjuda på några ”super mu-muffins”. Hon har en speciell maskin som bakar dem, men maskinen blir alldeles vild och sprutar muffins åt alla håll. Här behövs en riktig superhjälte som kan få stopp på maskinen...
På SVT2 den 7 februari och 11 juli 2010
Regi: Broni Likomanov
Manus: Kevin D. Campbell

66. Musse och klubbhusets tuff-tuff (Mickey’s Clubhouse Choo Choo)
[även med den svenska titeln Musses klubbhus-tuff-tuff]
Ludwig von Anka har uppfunnit snö som inte smälter. Nu kan alla bygga snögubbar, åka skidor och leka i snön året runt! Men Ludwig behöver hjälp att frakta snön från Mistelberget till klubbhuset. Undangömt i garaget har Musse ett tuff-tuff tåg som skulle passa perfekt för uppgiften. Det gäller bara att leta upp loket, alla vagnarna och rälsen, sen kan våra vänner åka och hämta snön!
På DVD i Musses klubbhus: Musses tuff-tuff-tåg
På SVT2 den 7 juni 2009 och 6 juni 2010
Regi: Donovan Cook
Manus: Mark Seidenberg

67. Musse i Underlandet (Mickey’s Adventures in Wonderland)
Förlängt avsnitt, c:a 47 minuter
Kalle har med sig ett gökur som han ska ge som present till Kajsa på hennes födelsedag. Men efter Kalles något hårdhänta behandling av uret finner göken det säkrast att fly fältet. Göken flyger sin kos och försvinner ner genom ett hål i marken. Musse och Kalle följer efter, för utan göken är det ju ingen mening att ge bort den fina presenten. Där nere i Underlandet råkar Musse och Kalle ut för en lång rad äventyr innan de till slut lyckas fånga den förrymda fågeln. Sen återstår det svåraste problemet, att hitta tillbaka till klubbhuset...
På DVD i Musses klubbhus: Musses i Underlandet
Regi: Donovan Cook
Manus: Ashley Mendoza

Säsong 3 (2010 – 2012)

68. Långbens magiska blandning (Goofy’s Magical Mix-Up)
”Den store Långben” ger en trolleriföreställning för sina vänner. Hans paradnummer är att trolla bort en gummianka. Tricket lyckas visserligen, men samtidigt råkar Långben trolla bort Plutos hundkoja. Trots att Långben har trollat bort många gummiankor tidigare vet han inte vart de tar vägen när de försvinner. Hela gänget ger sig ut för att leta upp Långbens gummiankor – och Plutos hundkoja!
På DVD i Händige Manny: Mannys äventyr på motorcykel
På SVT2 den 25 december 2011
På SVTB den 11 mars och 1 juli 2012
Regi: Howy Parkins
Manus: Don Gillies

69. Kajsas gräshoppa (Daisy’s Grasshopper)
Kajsa har skaffat sig ett nytt husdjur, gräshoppan Wilbur. Professor Ludwig von Anka vill gärna ta ett kort på Wilbur, men han har glömt sin kamera hemma. Medan Ludwig går för att hämta den passar Wilbur på att rymma. Pluto såg när Wilbur hoppade iväg mot Musseparken, så Musse, Mimmi och Kajsa följer efter i samma riktning. Eftersom det är gräshoppans dag måste alla förflytta sig hoppande...
På SVTB den 1 januari, 29 januari och 8 juli 2012
Regi: Donovan Cook
Manus: Kevin D. Campbell

70. Mimmis muss-ke-kalender (Minnie’s Mouseke-Calendar)
Det är en ovanligt blåsig dag och alla Mimmis kalendersidor fångas av vinden och blåser bort. Utan sin kalender vet Mimmi inte vad hon har planerat att göra under veckan. Medan Musse, Mimmi, Långben och Pluto ger sig ut för att leta upp Mimmis kalendersidor stannar Kalle och Kajsa kvar i klubbhuset för att förvissa sig om att inget mer blåser bort.
På DVD i Musses klubbhus: Mimmis maskerad
På SVTB den 5 februari och 15 juli 2012
Regi: Howy Parkins
Manus: Mark Seidenberg

71. Mimmis pyjamasparty (Minnie’s Pajama Party)
Mimmi har bjudit in alla sina vänner till pyjamasparty i klubbhuset. Hon ska bjuda på äppelpaj och underhållning, så det är mycket som måste förberedas. Mimmi häller upp mjölk och skär upp pajen i sex lika stora bitar. Sen kommer gästerna, och liksom pajen måste rummet delas upp i sex delar så att alla får var sin sovplats. Mimmi föreslår en pyjamasdans så att alla blir trötta och får lättare att somna. Långben berättar en ruskig historia som han illustrerar med skuggbilder. Då hörs spöklika ljud utanför klubbhuset. Ytterligare två gäster vill vara med på partyt – Svarte Petter och jätten Willie. Eftersom Willie är för stor för att komma in i klubbhuset bestämmer sig hela gänget för att sova utomhus.
På DVD i Musses klubbhus: Mimmis rosett-butik
På DVD i Musses klubbhus: Mimmis maskerad
På SVTB den 12 februari och 22 juli 2012
Regi: Donovan Cook
Manus: Ashley Mendoza

72. Långbens jätte-äventyr (Goofy’s Giant Adventure)
Långben läser en saga om en modig riddare i skinande rustning. Han hinner knappt börja förrän klubbhuset börjar skaka som vid jordbävning. Musse, Långben och Pluto går ut för att se efter vad som står på. Utanför sitter jätten Willie med ont i magen av för många jordgubbar. Mot sådant finns en osviklig kur: Lite bibbel-bubbelvatten från Gurgelkällan. Långben klär om till riddar Lång-se-lot, och tillsammans med Musse ger han sig av för att hitta källan och hämta vatten till Willie. På vägen dit dyker det förstås upp ett antal hinder som måste övervinnas...
På DVD i Kalasdags med Disney Junior
På DVD i Musses klubbhus: Jakten på Mussekristallen
På SVTB den 19 februari och 29 juli 2012
Regi: Howy Parkins
Manus: Don Gillies

73. Riddaren i öknen (Donald of the Desert)
Musse går ut för att bygga sandslott, men finner klubbhusets sandlåda alldeles tom. Hela gänget sätter sig i bilen för att åka till öknen och hämta sand. Ökenriddaren Kalle Anka fungerar som chaufför och vägvisare. Med hjälp av en karta som Tingest plockar fram är våra vänner snart framme. När Kalle gräver i ökensanden hittar han en elektrisk bordslampa. Långben tror att lampan kan vara magisk, och om man gnider den kommer kanske en ande fram och uppfyller en önskan. Mycket riktigt. När Kalle gnider lampan visar sig anden Petter. Men vad ska Kalle önska sig? Sand?
På DVD i Händige Manny: Manny och byggjobbet
På DVD i Musses klubbhus: Jakten på Mussekristallen
På SVTB den 26 februari och 5 augusti 2012
Regi: Donovan Cook
Manus: Kevin D. Campbell

74. Fixarna (The Go-Getters)
På promenad i Musseparken har Musse fått syn på några kycklingar. Inget konstigt med det, kan man kanske tycka – men de här djuren är jättelika och kan orsaka problem. Till storleken påminner de mer om elefanter än om höns. Musse skickar ut ”Fixarna” för att spåra upp och fånga in kycklingarna. ”Fixarna” – klubbhusets motsvarighet till Charlies änglar – är en kvinnlig agentstyrka bestående av Mimmi, Kajsa och Klarabella. Musse själv stannar kvar i klubbhuset och övervakar uppdraget från klubbhuskontrollen...
På DVD i Musses klubbhus: Mimmis maskerad
På SVTB den 4 mars och 12 augusti 2012
Regi: Donovan Cook
Manus: Ashley Mendoza

75. Ha den äran Tingest!* (Happy Birthday Toodles)
Tingest fyller år. Det var just den här dagen för flera år sen som Ludwig von Anka uppfann honom, och dagen till ära har den gode professorn installerat ett par speciella programuppgraderingar. De andra vännerna hjälps åt att ordna en överraskningsfest med tårta, lekar och presenter. Förberedelserna måste naturligtvis göras i största hemlighet så att Tingest inte misstänker att muskeredskapen som han plockar fram i själva verket ska användas till hans egen fest.
På DVD i Musses klubbhus: Mimmis maskerad
På SVTB den 22 januari och 19 augusti 2012
Regi: Howy Parkins
Manus: Don Gillies
* Enligt vedertaget svenskt språkbruk borde avsnittet egentligen heta Har den äran Tingest!

76. Musses fiskäventyr (Mickey’s Fishy Story)
Kajsa och Mimmi har med sig guldfisken Guldis till klubbhuset. Hon älskar att simma, men känner sig ensam i sin skål. Guldis kommer ursprungligen från vattenfallet i djungeln, så Mimmi tror att det ska gå att hitta en simkompis där. Musse, Mimmi, Kalle och Kajsa tar plats i handskballongen och flyger mot djungeln. Det blir ett tillfälligt stopp när ballongen fastnar i en palm, men Djungel-Petter ordnar fram två elefanter som våra vänner kan rida vidare på. Som väntat finns det simsällskap vid vattenfallet: En säl, en flodhäst och en guldfisk av samma sort som Guldis. Alla får naturligtvis inte plats i skålen, så på Musses förslag släpper Kajsa ut Guldis i vattnet så att hon får simma i frihet med de andra djuren.
På DVD i Musses klubbhus: Musses & Kalles bondgård
På SVTB den 18 mars 2012
Regi: Howy Parkins
Manus: Kevin D. Campbell

77. Kalles klubbhus (Donald’s Clubhouse)
Klarabella har råkat blanda hoppande bönor i muffinssmeten, så nu har hon hela butiken full av hoppande muffins som hon med stort besvär måste fånga in. Musse går för att hjälpa Klarabella, och under tiden lämnar han över ansvaret för klubbhuset till Kalle Anka. Klubbhuset behöver städas eftersom en hemlig gäst ska komma på besök, men Kalle slår dank, vräker sig i en fåtölj och kallar klubbhuset för sitt medan han försöker sätta Långben i arbete. Efter påtryckning av Pluto bestämmer sig Kalle trots allt för att delta aktivt i städningen. Trots den lyckade städningen blir golvet smutsigt igen när våra vänner råkar spilla ut en hel kastrull soppa. Nu är det bråttom, för Musse är på väg med den hemliga gästen...
På SVTB den 25 mars 2012
Regi: Donovan Cook
Manus: Mark Seidenberg

78. Pluto hjälper till (Pluto Lends a Paw)
När Mimmis katt Figaro inte hittar någon att leka med rymmer han helt sonika från klubbhuset. Musse, Mimmi och Pluto ger sig ut för att leta upp honom. På vägen träffar de Kalle Anka och Kajsa som båda har haft besök av en leksugen Figaro. Långben letar också efter en katt. Det är hans egen herr Pettersson som också har rymt. Till slut dyker båda katterna upp. De leker med ett garnnystan som Petter har kastat till dem. Plutos rådiga ingripande hindrar i sista stund Figaro från att råka ut för en allvarlig olycka...
På DVD i Musses klubbhus: Musses rallyäventyr
På SVTB den 1 april 2012
Regi: Howy Parkins
Manus: Ashley Mendoza

79. Kalle ruvar på ett ägg (Donald Hatches an Egg)
Långben samlar på stenar och har tagit med sig delar av sin samling till klubbhuset. En av ”stenarna” visar sig vid närmare undersökning inte alls vara någon sten, utan ett ägg. Det rör sig inuti ägget vilket tyder på att det snart kommer att kläckas. Ägget verkar dessutom ha fattat speciellt tycke för Kalle eftersom det rullar efter honom. Musse, Långben, Kalle och Kajsa ger sig ut för att försöka leta upp äggets mamma. Varken Fågel Röd, hönan Gladys eller fru Sköldpadda vill kännas vid ägget. Så småningom kläcks det, och ut kommer en liten alligatorunge. Kajsa tycker att den ska heta Nafse eftersom den nafsar efter Kalles fingrar. När våra vänner nu vet djurarten är det lätt att hitta mamman nere vid floden.
På DVD i Musses klubbhus: Musses & Kalles bondgård
På SVTB den 8 april 2012
Regi: Donovan Cook
Manus: Don Gillies

80. Aj-aj, Kapten Musse (Aye, Aye, Captain Mickey)
När Långben singlar slant med Musses lyckopeng råkar han kasta slanten så högt och långt att den studsar iväg och landar på botten av Mussesjön. Men det är ingen fara, för Ludwig von Anka har uppfunnit en ubåt som kan användas för att leta efter slanten. Hela gänget sätter sig i Ludwigs husbil och åker ner till sjön. Husbilen är i själva verket en amfibiefarkost som med en enkel knapptryckning kan konverteras till ubåt. Musse tar kommandot och blir kapten på en äventyrlig resa ner i den djupa Mussesjön. Först spärras vägen av en lekfull val, sen fastnar ubåten i sjögräs när Långben och Kalle bråkar om rodret. Så småningom når ubåten botten. Dykaren Petter erbjuder – mot betalning – hjälp att navigera till mitten av en korallabyrint där slanten ligger gömd inuti en stor mussla.
På SVTB den 15 april 2012
Regi: Howy Parkins
Manus: Kelly Ward

81. Musses muss-ke-träning (Mickey’s Mousekersize)
Svarte Petter har fått dålig kondition eftersom han hellre tar långa, sköna tupplurar i hängmattan än rör på kroppen. Musse och hans vänner sätter ihop ett personligt träningsprogram till Petter. Han får träna gymnastik, längdhopp, hopprep, rodd och cykling. Svarte Petter själv är måttligt road och vill helst återvända till hängmattan. Men efter en hel dags ansträngande träning upptäcker Petter att han känner sig starkare samtidigt som han faktiskt har haft riktigt roligt!
På SVTB den 22 april 2012
Regi: Donovan Cook
Manus: Mark Seidenberg

82. Prins Petters tupplur (Prince Pete’s Catnap)
Prins Petter av Ärtan lider av sömnlöshet, och utan sömn blir han sur och grinig. Han ber Musse och de andra i klubbhuset om hjälp att somna så att han äntligen kan få sin välbehövliga tupplur. Petter sätter sig i sin favoritfåtölj och Musses gäng skrider till verket. Trots flera pålitliga huskurer och eliminering av störande ljud är prins Petter fortfarande vaken. Då upptäcker Pluto att fåtöljen är stoppad med ärtor. Inte konstigt att Petter har svårt att sova på ett så knöligt underlag...
På SVTB den 29 april 2012
Regi: Howy Parkins
Manus: Ashley Mendoza

83. (Mickey’s Show and Tell)
Regi: Donovan Cook
Manus: Bobs Gannaway

84. Stål-Långbens superpyssel (Super Goof’s Super Puzzle)
Med anledning av att det är pysseldagen har Pyssel-Petter ställt samman en rad superkluriga problem som Musse, Mimmi och Långben ska försöka lösa. Om de lyckas väntar fina priser. Långben anser att det är ett jobb för en riktig superhjälte, så han byter om till Stål-Långben. Det första pysslet är att öppna klubbhusets låsta brevlåda, sen gäller det att peka ut skillnaden mellan två nästan likadana bilder och plocka ner ett antal siffror ur ett träd. Utrustade med priser och ledtrådar från de tre första pysslen ställs våra vänner inför ett avslutande super-duper-pyssel!
På DVD i Musses klubbhus: De vilda siffrorna
Regi: Howy Parkins
Manus: Kevin D. Campbell

85. (The Golden Boo-Boo)
Regi: Howy Parkins
Manus: Don Gillies

86. (Pluto’s Tale)
Regi: Donovan Cook
Manus: Ashley Mendoza

87. Långbens muss-ke-tänkare (Goofy’s Thinking Cap)
Klarabella leder dagens aktivitet, en sakletartävling. Hon ger ledtrådar, och sen ska alla de andra försöka komma på vad hon är ute efter och hämta det. Långben – som är så virrig att han inte ens har kommit ihåg att ta på sig byxorna – får en speciell tänkarmössa av Ludwig von Anka. Med mössans hjälp räknar Långben med att bli minst lika smart som TV-publiken. Tävlingen börjar och Långben får hela tiden goda idéer om vilka saker Klarabella tänker på och hur man ska få hem dem: Först ett knippe morötter, sen ett dussin valnötter och sist ett jättestort ägg. Tillsammans utgör de ingredienser till Klarabellas goda morotskaka. Då kommer Ludwig tillbaka. Han har glömt att sätta batterier i tänkarmössan, så Långben har i själva verket fått sina smarta idéer helt själv utan teknisk hjälp!
På DVD i Musses klubbhus: Musses rymdäventyr
Regi: Howy Parkins
Manus: Kevin D. Campbell

88. Mimmis rosett-butik (Minnie’s Bow-Tique)
Idag är det stor invigning av Mimmis rosettbutik. Hon säljer alla slags rosetter och flugor. Musse provar en fluga med inbyggd mikrofon, Kalle provar en med inbyggd kamera och Kajsa provar en rosett som ändrar färg beroende på hennes humör. Svarte Petter är också nyfiken, men eftersom han är för blyg för att handla rosetter smyger han in i butiken utan att visa sig. Trots att Petter gör sitt bästa för att inte märkas råkar han ställa till en del skada. Till slut ber Petter i alla fall om hjälp att köpa en rosett till sin faster Märta som är pizzabagare. Mimmi visar en rosett med inbyggd fläkt som hon tror skulle svalka gott i pizzaköket. Den blåser förvånansvärt starkt, och när Petter provar den på högsta hastigheten blåser alla de andra rosetterna bort...
På DVD i Musses klubbhus: Mimmis rosett-butik
Regi: Donovan Cook
Manus: Don Gillies

89. Mimmis maskerad (Minnie’s Masquerade)
Mimmi och Musse förbereder en stor maskeradbal och lovar att alla ska få pris för sina dräkter. Kalle Anka kommer som cowboy och Långben som riddare. Oturligt nog har Långben tappat en sko, så Kalle och Långben ger sig ut för att leta efter den. Under tiden gör Musse och Mimmi klart sina dräkter. De ska gå som prins och prinsessa. Svarte Petter kommer utklädd till rymdman. Han räknar med att vinna första pris för bästa dräkt, men Musse förklarar att det inte är någon tävling. Alla kommer att få pris. Petter låter sig dock inte övertygas. Han har många fler dräkter i beredskap...
På DVD i Musses klubbhus: Mimmis maskerad
Regi: Howy Parkins
Manus: Ashley Mendoza

90. (Goofy’s Gone)
Regi: Donovan Cook
Manus: Don Gillies

91. Mimmi och Kajsas blomsterprakt (Minnie and Daisy’s Flower Shower)
Mimmi och Kajsa ska ha blomsterutställning i Musseparken, men på grund av torkan har blommorna inte kunnat växa. Av Ludwig von Anka får flickorna två provrör med pulver för att framkalla regn: Ett rosa pulver som får regnmolnen att anta önskad form och ett blått pulver som får det att regna. Mimmi och Kajsa ger sig upp i handskballongen för att strö pulver på molnen. Innan de börjar med den egentliga uppgiften övar de sig på att forma moln till olika geometriska figurer. Plötsligt går det hål på handskballongen, luften börjar läcka ut och ballongen fastnar på toppen av ett åttkantigt moln...
På DVD i Musses klubbhus: Jag ♥ Mimmi
Regi: Howy Parkins
Manus: Kelly Ward

92. (Pluto’s Dinosaur Romp)
Regi:
Manus:

93. (Mickey’s Little Parade)
Regi:
Manus:

94. (Goofy’s Goofbot)
Regi:
Manus:

95. Anden Kalle (Donald the Genie)
Idag ska alla göra det de gillar bäst. Musse ska dansa stepp, Långben ska ha smörgåspicknick, Mimmi ska baka, Kajsa ska binda vackra blombuketter och Kalle ska gå och fiska. När Musse råkar trampa sönder Kalles fiskespö dyker anden Petter upp och reparerar det. Kalle är verkligen imponerad av Petters magi och önskar att han själv var en ande. Petter uppfyller genast Kalles önskan, så nu kan Kalle i sin tur uppfylla sina vänners önskningar – fast bara en per person. Petter går och fiskar i Kalles ställe och Kalle sätter genast igång att uppfylla önskningar. Trots goda intentioner blir det mesta fel...
På DVD i Musses klubbhus: Jakten på Mussekristallen
Regi: Howy Parkins
Manus: Kevin D. Campbell

96. Musses våröverraskning (Mickey’s Springtime Surprise)
För att fira vårens ankomst har Musse och Mimmi ordnat en äggjakt i klubbhusets omgivningar. Kalle, Kajsa, Långben och Pluto ska försöka hitta sex ägg som Musse och Mimmi har gömt. När alla sex är upphittade väntar en överraskning. Men våra vänner måste se upp för hoppkaninen Petter. Han gör hela tiden sitt bästa för att försvåra äggletandet...
På DVD i Musses klubbhus: Jag ♥ Mimmi
Regi: Donovan Cook
Manus: Ashley Mendoza

97. Långben sitter barnvakt (Goofy Babysitter)
Ett missöde med Ludwig von Ankas tidsmaskin gör Kalle, Musse, Kajsa och Mimmi till barn på nytt och Pluto till en liten valp. Eftersom Ludwig är upptagen och inte svarar i telefon tar Långben och Klarabella med barnen till Musseteaterns scen där det blir visor, barnkammarrim och lekar...
På DVD i Musses klubbhus: Jag ♥ Mimmi
Regi: Howy Parkins
Manus: Mark Seidenberg, Ashley Mendoza

98. Musses tuff-tuff-tåg (Mickey’s Train Station)
När Musse och hans vänner nu har fått hem Ludwig von Ankas året-runt snö vill de gärna fira med ett snöparty på kvällen. Alla ska vara med, och det betyder en extratur med Musses tuff-tuff-tåg för att hämta upp dem som saknas. Först ska Klarabella och hennes hund Bella hämtas, sen är det Piff och Puff som står på tur. Sist är det en eller kanske två hemliga gäster som väntar på toppen av Mistelberget. Det gäller att hålla tidtabellen, något som inte blir helt lätt när konduktör Petter dyker upp och vill ha betalt för tågpassagerarnas biljetter...
På DVD i Musses klubbhus: Musses tuff-tuff-tåg
Regi: Donovan Cook
Manus: Mark Seidenberg

99. (Choo Choo Express)
Förlängt avsnitt, c:a 47 minuter
En omredigering av Musse och klubbhusets tuff-tuff och Musses tuff-tuff-tåg, hopsatta till ett avsnitt.
Ludwig von Anka har uppfunnit snö som inte smälter. Nu kan alla bygga snögubbar, åka skidor och leka i snön året runt! Men Ludwig behöver hjälp att frakta snön från Mistelberget till klubbhuset. Undangömt i garaget har Musse ett tuff-tuff tåg som skulle passa perfekt för uppgiften. Det gäller bara att leta upp loket, alla vagnarna och rälsen, sen kan våra vänner åka och hämta snön! När Musse och hans vänner nu har fått hem Ludwig von Ankas året-runt snö vill de gärna fira med ett snöparty på kvällen. Alla ska vara med, och det betyder en extratur med Musses tuff-tuff-tåg för att hämta upp dem som saknas. Först ska Klarabella och hennes hund Bella hämtas, sen är det Piff och Puff som står på tur. Sist är det en eller kanske två hemliga gäster som väntar på toppen av Mistelberget. Det gäller att hålla tidtabellen, något som inte blir helt lätt när konduktör Petter dyker upp och vill ha betalt för tågpassagerarnas biljetter...
Regi: Donovan Cook
Manus: Mark Seidenberg

100. Musses klubbhus – Rymdäventyr (Space Adventure)
Förlängt avsnitt, c:a 47 minuter
Idag ska det bli äventyrsdag. Professor Ludwig von Anka har planerat något som inte är av denna världen – en skattjakt i rymden. Skatten finns gömd på en undanskymd planet, men innan våra vänner kommer så långt måste de följa en speciell karta och leta upp tio numrerade stjärnor som tillsammans visar vägen till skatten. Professorn varnar speciellt för rymdpiraten Petter som också är ute efter skatten. Resan går via Månen, Mars och Saturnus till den mystiska planeten Musse där skatten finns nergrävd. Petter försöker ideligen hindra expeditionen och lägga beslag på skattkartan, men till slut kommer Petter och Musse överens om att samarbeta...
På DVD i Musses klubbhus: Musses rymdäventyr
Regi: Donovan Cook
Manus: Kevin D. Campbell, Don Gillies, Mark Seidenberg

101. Musses klubbhus-rallyrace (Road Rally)
[även med den svenska titeln Musses rallyäventyr]
Förlängt avsnitt, c:a 47 minuter
Musse och hans vänner kör ett landsvägsrally, men inte för att tävla utan bara för nöjes skull. Alla färdas i olika fordon som var och en själv har valt. T.ex. åker Kalle i ett lokomotiv, Kajsa på rullskridskor och Pluto på en skateboard. Långben hade tänkt cykla, men finner sin cykel i oanvändbart skick. Därför får han istället köra en speciell räddningsbil som Ludwig von Anka har uppfunnit. Färden går genom Musseparken, via öknen, upp till Mistelbergets topp och genom djungeln med målgång hemma i klubbhuset. Vid var och en av stationerna finns en dold knapp i form av ett Mussemärke som utlöser en överraskning. Svarte Petter kan inte riktigt acceptera att rallyt inte är en tävling. Han satsar på att komma först i mål på sin scooter...
På DVD i Musses klubbhus: Musses rallyäventyr
Regi: Howy Parkins
Manus: Mark Seidenberg

Säsong 4 (2012 – 2014)

102. Musse och Kalles bondgård (Mickey & Donald Have a Farm)
Förlängt avsnitt, c:a 29 minuter
På DVD i Musses klubbhus: Musses & Kalles bondgård
Regi: Donovan Cook
Manus: Mark Seidenberg

103. (Mickey’s Farm Fun-Fair!)
Regi:
Manus:

104. Jakten på Mussekristallen (Quest for the Crystal Mickey!)
Förlängt avsnitt, c:a 29 minuter
På DVD i Musses klubbhus: Jakten på Mussekristallen
Regi: Donovan Cook
Manus: Don Gillies

105. (Daisy’s Pony Tale)
Regi:
Manus:

106. (Mickey’s Mystery!)
Regi:
Manus:

107. (Minnie-rella)
Regi:
Manus:

108. (Minnie’s Pet Salon)
Regi:
Manus:

109. (Mickey’s Clubhouse Rocks)
Regi:
Manus:

110. (The Wizard of Dizz!)
Förlängt avsnitt, c:a 52 minuter
Regi: Donovan Cook
Manus: Ashley Mendoza

Svenska röster

Musse Pigg...Anders Öjebo
Mimmi Pigg...Lizette Pålsson
Presentatör...Bengt Skogholt
Pluto...Lawrence Mackrory
Kalle Anka...Andreas Nilsson
Kajsa Anka...Marie Kühler-Flack (säsong 1)
Anna Nordell (säsong 2)
Ludwig von Anka...Gunnar Uddén
Långben...Johan Lindqvist
Klarabella...Anna Norberg (säsong 1)
Charlotte Ardai Jennefors (säsong 1 o 2)
Petter...Bengt Skogholt
Piff...Monica Forsberg,
Gunvor Pontén
Puff...Bertil Engh
samt...Jennie Jahns, Peter Sjöquist
Titelsång... Anders Öjebo, Lizette Pålsson, Liselotte Östblom, Emil Smedius, Matilda Smedius

Sånger

”Mickey Mouse Clubhouse Theme”
Musik och text: They Might be Giants
Svensk text: Helena Lindgren
Framförd av: They Might be Giants
Svensk sång: Anders Öjebo, Lizette Pålsson, Liselotte Östblom, Emil Smedius, Matilda Smedius

”Tip Top” / ”Hot Dog”
Musik och text: They Might be Giants
Svensk text: Helena Lindgren
Framförd av: They Might be Giants
Svensk sång: Anders Öjebo, Lizette Pålsson, Liselotte Östblom, Emil Smedius, Matilda Smedius

”The Mousekedoer Song”
Musik och text: Michael Rubin
Svensk text: Helena Lindgren

Svensk produktion

Studio: Sun Studio
Dialogregissör: Sharon Dyall, Joakim Jennefors, Magnus Veigas, Peter Sjöquist
Sånginstruktör: Sharon Dyall, Joakim Jennefors, Magnus Veigas, Peter Sjöquist
Översättare: Helena Lindgren, Bittan Norman, Ola Norman (Mediaplant)
Sångöversättare: Helena Lindgren, Bittan Norman, Ola Norman (Mediaplant)
Inspelningstekniker: Robert Iversen, Magnus Veigas, Fredrik Nordström
Mixtekniker: Jens Ryberg, Henrik Vindeby, Jesper Juel Andersen
Kreativ ledning: Kirsten Saabye
Producent: Svend Christiansen, Sun Studio A/S

Övrigt

Tv-serien Musses klubbhus hade amerikansk premiär den 5 maj 2006 och svensk premiär på Disney Channel den 8 maj 2006.

Följande DVD-filmer med Musses klubbhus har getts ut i Sverige:

Källor

Walt Disney Studios Home Entertainment, Stockholm 2009 – 2014
Disney, Musses klubbhus, avsnitt inspelade från SVT, Disney Channel och Playhouse Disney 2008 – 2012
Disney, Musses klubbhus, avsnitt utgivna på DVD enligt ovan
Dubbningshemsidan, http://www.dubbningshemsidan.se/
TV.com, http://www.tv.com/


Texten på denna sida © 2008 – 2014 Anders M Olsson, [email protected]. Figurer, bilder m.m. med anknytning till Musses klubbhus © Disney. Sidan senast uppdaterad den 2 maj 2014.

Designed and produced by Tonakai Studio