In English

Boken om Puh

Disney's Book of Pooh

Bild ur Boken om Puh. (c) Disney Disneys Boken om Puh är en blandning av dockanimation och datoranimation.

Avsnitt visade av SVT år 2001

Bland pirater och sjörövare
En dag när vännerna latar sig bestämmer de sig för att klättra ur sagoboken och hälsa på Christoffer Robin. Men när de kommer dit är han inte där. De hittar i stället en bok om pirater och bestämmer sig för att göra en sjörövarhistoria. Vännerna bygger sedan ett sjörövarskepp och leker pirater. De rånar Uggla på honung och låter honom gå på plankan, men de känner sig inte "piratiska" och återgår till att vara sig själva.
SVT 2001-09-08

Den stora kapplöpningsdagen
Tiger och Kanin har haft en kapplöpningstävling för att avgöra vem som är snabbast. Problemet är att ingen tycks veta vem som egentligen vann, eftersom de alla har sett loppet på olika sätt.
SVT 2001-11-10

Den stora Puh-dini
När Nalle Puh önskar och rimmar faller det ner en honungsburk från himlen. Han tror att han har trollkrafter och är "Den stora Puh-dini" Puh låter sina vänner önska, men det fungerar inte.Han tror att önskningarna tagit slut. Puh och Nasse bestämmer sig för att glädja vännerna. De rensar bort ogräset hos Kanin och ger Tiger ett teleskop. Han blir så glad över att ha glatt dem. Puh och Nasse vandrar sedan hem tillsammans.
- Jag gjorde inget för dig Nasse.
- Det gjorde du visst Puh, genom att vara min vän.
SVT 2001-08-25, SVT 2001-11-10

Den stora trädgårdsboken
När Kanin tillfälligt inte kan sköta sin trädgård erbjuder sig hans vänner att hjälpa till. För att se till att de gör rätt skriver Kanin en handbok med en massa råd om hur man gör. Och vännerna följer den noggrant, kanske till och med lite för noggrant!
SVT 2001-10-20

Det magiska ordet
Uggla lär Tiger att säga snälla. Något som gör att Tiger tror att det är ett magiskt ord som ger honom det han vill ha.
SVT 2001-12-22

Det ska vi fira
Det är något speciellt i och med att de är på sidan 100 i boken så vännerna firar med tårta. Tårtbakandet vållar bekymmer. De frågar Uggla en efter en, men ingen lyckas få hela receptet med sig. Vännerna försöker ändå men det blir inte riktigt rätt till en början. När de bestämmer sig för att de ska berätta lite var av vad de vet så blir det en smarrig tårta till slut, men de är ju inte på sidan 100 längre utan 110.
SVT 2001-09-22

Dinosaurier
Vännerna träffas för "frunch", tiden mellan frukost och lunch där de berättar historier för varandra. Ior vill att något spännande ska hända och samma dag hittar han ett dinosaurieben. Vännerna kommer dit och börjar fantisera om dinosaurier, eller dinosnorer som Tiger vill få det till. För att få mer fakta går de till Uggla. Vännerna tror att dinosaurien kommer tillbaka för att hämta sitt ben. För att skydda Ior sätter de upp skyltar med pinnar från hans hus för att dinosaurien ska hålla sig borta från huset, som nu är ett minne blott. Som tur är kommer Uggla och förklarar att de är utdöda sedan länge och Iors hus blir uppbyggt igen.
SVT 2001-09-15

Don Puhijote
Nalle Puh och Nasse blir inspirerade av berättelsen om Don Quijote.
SVT 2001-11-24

En riktig hjälte
Kessie vill bli en superhjälte efter att hon och uggla läst serietidningar.
SVT 2001-12-01

Grönsaksröra
Våren har kommit till Sjumilaskogen och alla påtar i jorden, särskilt Kanin. Han berättar för Nasse att han satt upp fröpåsar med bilder på för att han ska veta vad han har satt var. Tiger kommer dit och studsar ner skyltarna, vilket vållar en massa problem. Nasse och Tiger hjälps åt att sätta upp skyltarna igen men det blir inte riktigt rätt, vilket får Kanin att tro att han använt fel metoder. Tiger målar sedan om grönsakerna för att de ska se ut som det som är på skylten vid grönsaken. Kanin känner sig oduglig på trädgårdsskötsel och bestämmer sig för att flytta, men Tiger berättar vad han har gjort så att det ordnar upp sig till slut. Kanin skrattar, för skyltarna var ju bara till för att han skulle veta vad han hade sått var.
SVT 2001-09-22

Herr berättare
En dag gör vännerna vad de inte brukar göra, vilket blir tokigt. Vännerna är vad de gör och de återgår till att vara sig själva. Nalle Puh fastnar i ett träd när han ska ta honung, men vännerna gör var och en vad de är bäst på och räddar på så vis Puh.
SVT 2001-10-13, SVT 2001-12-08

Hjärnsläpp
När Puh och hans vänner glömmer bort saker, bestämmer de sig för att göra något åt saken.
SVT 2001-12-15

Honungs-Brist
Puh råkar ut för något hemskt. Han har slut på honung, och att skaffa mer visar sig vara svårt.
SVT 2001-11-03

Honungs-mysteriet
När Puh räknar sina honungsburkar upptäcker han plötsligt att en av dem fattas. Ett mysterium, anser Uggla, som ser tillfället att utöva sina förmågor som detektiv. Och första steget är att förhöra alla om vad de gjorde vid tidpunkten för försvinnandet. Men ingen visar sig ha någon aning om var honungsburken tagit vägen.
SVT 2001-09-29

Iors stora lyft
Kessie vill muntra upp Ior genom att lära honom att flyga.
SVT 2001-12-29

Kanin förlorar en dag
Nalle Puh kryssar över en dag i Kanins almanacka, vilket han inte borde ha gjort. Kanin tror att han förlorat en dag och måste arbeta in den förlorade dagen, alltså två dagars arbete på en dag. Han arbetar dubbelt så fort för att hinna med allt. När han ska hälsa på sina vänner stressar han förbi dem och vännerna blir oroliga. De har sett Kanin flyga, trots att han givetvis inte kan det. Nalle Puh förklarar till slut att det var han som kryssade över en dag i almanackan och allt ordnar upp sig. Kanin får i stället en dag ledig för sina vänner.
SVT 2001-08-25

Kanins födelsedagskalas
Vännerna har fått varsitt brev, men de kan ju inte läsa så de vet inte vad det står. Tiger vet däremot att det är en inbjudning till Kanins födelsedagskalas och vännerna skaffar presenter. Nalle Puh och Nasse kommer med frö och ballonger, men på vägen till Kanin går de vilse. De blåser upp tre ballonger och flyger i väg. När de är högt uppe kommer ett bi och sticker håll på en av ballongerna, en vindpust för dem sedan vidare till Kanins trädgård. Vännerna har varit oroliga för Puh och Nasse, men Kanin blir lite besviken över att presenterna är borta. Men sedan säger han att det är viktigare att vännerna kommit till rätta.
SVT 2001-09-01

Lilla bi
Puh träffar på ett bi.
SVT 2001-11-17

"Maffe"
Nasse är trött på att vara det minsta djuret i Sjumilaskogen och när han sover drömmer han att han är Maffe, ett mycket stort djur. Och när han vaknar bestämmer han sig för att försöka bli större med hjälp av ett par styltor och en megafon. Men det visar sig snart att det inte alltid är så praktiskt att vara så stor.
SVT 2001-09-29

Mardrömmen
Nasse drömmer mardrömmar.
SVT 2001-11-17

Nalle Puhs agenda
Nalle Puh kommer inte till ett möte i "Sjumilaskogens väldigt viktiga diskussionsklubb" och vännerna bestämmer sig för att ge Puh en agenda så han kommer i tid. Men Puh kan inte läsa utan låter Uggla göra det åt honom. Agendan visar sig inte vara Puh-vänlig utan innehåller för mycket arbete, vilket gör att han återigen uteblir från mötet. Vännerna förstår när de ser agendan att den varit Kanin-vänlig inte Puh-vänlig. Man gör en ny agenda som passar Puh och med bilder i stället för text. Detta leder att han kommer i god tid till nästa möte, där det visar sig att de andra vännerna också gjort varsin agenda.
SVT 2001-09-08

Nasse-poesi
En blåsig dag samlas vännerna hemma hos Nalle Puh för att hitta på något intressant att göra. Nasse vill berätta en dikt men vännerna lägger sig i dess utformning. Först ändrar Tiger i den och sedan är det Kanins tur. Men till slut får Nasse berätta dikten som den ska vara. Vännerna älskar den och tycker den är vacker.
SVT 2001-09-15

Nasses drake
Nasse får en drake i present av Christoffer Robin, något som inte minst Tiger tycker är en kul idé.
SVT 2001-12-01

Ryktet går
Ett rykte som startat som något litet, ökar ju fler som det passerar, eftersom alla lägger till lite nya rykten.
SVT 2001-12-22

Shakespears samlade verk
Puh hittar en av Ugglas favoritböcker med Shakespears pjäser, och bestämmer sig tillsammans med vännerna för att spela upp en pjäs för att glädja Uggla.
SVT 2001-12-08

Skattjakten
På besök hos Uggla hittar de andra en skattkarta och bestämmer sig för att gå på skattjakt.
SVT 2001-10-06

Skrattet som kom av sig
Efter att Kessie sagt till Tiger att hans skratt låter roligt, bestämmer sig Tiger för att aldrig skratta mer. Men eftersom han skrattar när han studsar så måste han sluta med det också. Och en ostudsig Tiger är inte en lycklig Tiger. Därför måste Puh och de andra övertala honom att börja skratta igen.
SVT 2001-10-06

Stavningsbacillen
Nasse blir stucken av vad Uggla säger är ett stavarbi, något som gör att han måste lära sig stava för att bli frisk.
SVT 2001-12-29

Streta på, Ior
Vännerna försöker hjälpa Ior att hitta något han är bra på.
SVT 2001-11-24

Tigers självbiografi
Tiger har bestämt sig för att skriva en bok om sitt liv. Men det visar sig snabbt att hans vänner alla har olika minnen av hur han först träffade dem och hans senare aktiviteter.
SVT 2001-10-27

Ugglas bibliotek
Uggla bestämmer sig för att öppna sitt bibliotek för allmänheten och hans vänner hittar snart egna favoritböcker. Men finns det någon bok som passar dystre Ior?
SVT 2001-11-03

Ugglas bok
När Puh och de andra besöker Ugglas hus när han inte är där, råkar de blöta ner en av hans böcker och upptäcker till sin förskräckelse att sidorna blivit blanka. Så för att rätta till det hela bestämmer de sig för att skriva in en ny berättelse. Men de har svårt att bestämma sig för vilken berättelse.
SVT 2001-10-27

Var är orden?
Nasse har tappat rösten, och eftersom Puh inte kan hitta den så bestämmer sig hans vänner för att hjälpa Nasse genom att göra skyltar som han kan göra sig förstådd med.
SVT 2001-12-15

Vem är jag?
Ett brev hamnar hos Nalle Puh och han tror att det är kanin som skrivit det eftersom det är underskrivit med "Jag". Men det är inte Kanin. Puh går över en stock som är vägen över ett stup. Han fumlar med lappen och faller ner, men som tur är kommer fågeln Kessie och räddar honom. Kessie berättar att det är han som skrivit lappen.
SVT 2001-09-01

Vår dystre hjärtevän
Det är Alla hjärtans dag och alla har fått presenter utom Ior, som är dyster för det. Vännerna visar sedan att de bryr sig genom att ge en fin present. De ger Ior choklad och förstärker hans hus som även kläds med rosor. Men Ior trampar i chokladen, förstör huset och så tåller han inte rosorna, vilket gör han ännu dystrare. Allt får dock ett lyckligt slut och vännerna kramar om Ior.
SVT 2001-10-13

Välkommen hem, Kessie
Våren har kommit och det är snart dags för Kessie att komma hem från södern. För att ge henne ett ordentligt välkomnande bestämmer sig Kanin för att han och hans vänner ska bilda en orkester. Det är bara det att ingen av de andra kan spela några instrument...
SVT 2001-10-20

Svenska röster

BerättareIngemar Carlehed
Christoffer RobinTobias Swärd
IorBenke Skogholt
KaninCharlie Elvegård
Nalle PuhGuy de la Berg
NassePontus Gustavsson
TigerThomas Hellberg
KessieJenny Wåhlander
UgglaGunnar Uddén
Christoffer Robins mammaAnna Nyman

Titelsången framförs av Guy de la Berg, Pontus Gustavsson, Thomas Hellberg, Charlie Elvegård, Benke Skogholt, Gunnar Uddén och Jenny Wåhlander.

Svensk produktion

RegiStefan Berglund
ÖversättareLasse Torefeldt
SångtexterMats Wänblad
Kreativ ledningKirsten Saabye
Inspelat i KM Studio AB, Karlskoga

Totalt har 26 tjugominutersavsnitt av Boken om Puh producerats och översatts till svenska. Sex avsnitt har getts ut på köpvideon Boken om Puh - Hjärtliga historier (VHS och DVD) och fyra på Boken om Puh - Kul med vänner (VHS).HTML-dokumentet © 2001 Michael Lindholm. Sidan senast uppdaterad 2002-06-09. Figurer, bilder m.m. förknippade med "Boken om Puh" är © Disney Enterprises.

Designed and produced by Tonakai Studio